A Tale of Two Friends
FITNESS

A Tale of Two Friends

A Tale of Two Friends

Ik filmde deze maanden geleden op weg naar een feest uit de jaren 80. Het was vóór het virus, quarantaine, sociale afstand, maskers en voordat we in ons land een burgeroorlog begonnen die zoveel vrienden heeft verdeeld.

A Tale of Two Friends pinterest thumbnailAllyson Allyson Byrd en ik waren bedoeld om elkaar te ontmoeten en vrienden te worden. Toen ze TX voor CA verliet, trok ze 2 maanden bij mij in om haar gezondheid opnieuw te kalibreren en een fysieke revolutie voor haar lichaam teweeg te brengen.

Ze maakte grapjes dat ze mijn 'enige zwarte vriend' was (niet waar), maar ze is een brutaal eerlijke (en opzettelijk ontwrichtende) vriend. Dit betekent dat ze me altijd PRECIES zal vertellen hoe ze de dingen ziet zonder zich in te houden.

Onze vriendschap groeide terwijl we elkaar hielpen – ik hielp haar met haar gezondheid, ze hielp me met zaken doen, ze leerde me 'soulfood', ik leerde haar dat goedheid een speciale TREAT is. Ik leerde haar haar eigen visie te forceren, ze leerde me een betere verteller te zijn en een beter verhaal te vertellen voor mijn leven, mijn bedrijf en mijn publiek.

We genieten van zoveel meisjespraatjes. Gewoon leuke meidenpraatjes die uren doorgaan. We beschouwen elkaar als familie. Tijdens gesprekken en onze aandelen deelde ik overtuigingen die ik AL 48 jaar lang met de juiste bedoelingen had. Dingen zoals:

  • "Ik zie kleur niet omdat iedereen hetzelfde is"
  • "Er bestaat niet zoiets als een wit voorrecht, de meeste komen niet van geld en hebben geen gemakkelijk leven"
  • Ze luisterde en opende toen mijn geest in haar unieke inclusieve en uitdagende stijl, ze nodigde me uit om mijn voorrecht onder ogen te zien.

Dit is wat ik nu begrijp omdat ze genoeg om de voortgang gaf om deze discussie te voeren.

Zeggen en geloven dat we 'geen kleur zien' is niet ok en niet echt waar. Ik was hierover geschokt! Ik bedoel, ik ben opgevoed om geen kleur te zien en alle mensen hetzelfde te behandelen. Ik dacht dat het goed was om te voelen en te zeggen. Ik begreep niet hoe aanstootgevend dat voor mijn zwarte vrienden zou kunnen zijn. Ik weet nu dat wanneer we echt MENSEN ZIEN, we hun HELE ik te zien krijgen en dat omvat hun geschiedenis en hun kleur.

Ik heb ook van haar geleerd dat alleen geboren worden met een witte huid veel onmiddellijke privileges geeft. Het heeft niets te maken met geld, je omstandigheden, wat je hebt meegemaakt … het is een voorrecht om gewoon een blanke huid te hebben. Dit betekent dat er minder stereotypen en oordelen kunnen zijn vanwege de witte huidskleur.

Ik wil dat vrienden weer bij elkaar komen. Ik wil dat iedereen met dezelfde waardigheid en respect wordt behandeld, ongeacht hun kleur, en ik wil dat mensen deze echte gesprekken met een open hart en geest beginnen te voeren.

In onze "keep it real" -gesprekken heeft Allyson mijn perspectief uitgebreid en veranderd. Ik ben dankbaar dat ze zoveel om verandering gaf om deze gesprekken met mij te voeren.

We hebben veel verwarring in onze wereld als het gaat om racen. We moeten stoppen.

Er is geen verwarring als het gaat om gelijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen. Mijn vriend is belangrijk. Haar zwarte huid doet ertoe. Mijn liefde voor haar is belangrijk.

WE HEBBEN EEN VRIENDSCHAP DIE KLEUR VIERT … Ik ben Joods en zij is Zwart. De geschiedenis van onze voorouders bracht ons samen in een wereld die ons een rol wilde laten spelen.

Vandaag vier ik haar en haar geschiedenis.

Voor het eerst in mijn leven zeg ik "Happy Juneteenth!" en verklaar dat ik antiracistisch, pro-zwart ben en ik sta aan de kant van het leven dat onrecht in alle vormen tegenwerkt.

XO,

Natalie Jill

Opmerkingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *