Genezing van mijn distale biceps-traan
FITNESS

Genezing van mijn distale biceps-traan

Genezing van mijn distale biceps-traan

Terugveren van tegenslagen …

Genezing van mijn distale biceps-traan

De wereld van iedereen is de afgelopen weken veranderd. Het is super eng om in het onbekende te zijn. We zijn ALLEMAAL overgegeven aan overgave, ons ongemakkelijk voelen, bang zijn en niet weten wat de toekomst biedt.

Ik had een zeer kleine start op deze twee weken voordat de wereld van iedereen veranderde vanwege mijn blessure (ik scheurde mijn biceps bij de distale en bevond me in een spoedoperatie). Ik heb alle emoties meegemaakt met verandering, ongemak, woede en verlies.

Eerst de achtergrond over de Distal Bicep Tear:

Vier weken geleden was ik met mijn man op vakantie in Costa Rica. Het was de eerste volledige niet-werkgerelateerde vakantie die we in JAREN hadden genomen! Twee weken om los te koppelen, van elkaar en van de natuur te genieten. Ik was op een wandeling langs de watervallen en voelde me dankbaar en besloot dat ik iets heel moedigs voor MIJ deed – ik confronteerde mijn angst om onder diep water te zijn door in een gat te springen in de buurt van enkele watervallen en Maya-ruïnes. Ik was super super gek, bang (ja, ik begrijp dat dit voor velen van jullie geen angst is) maar voor mij was het een enorme angst. Zoooo ik hield de richel superstrak vast met mijn rechterarm voordat ik sprong.
Blijkbaar TE strak, want toen ik aan de andere kant tevoorschijn kwam, had mijn rechterarm (biceps) gekke pijn en was alles verdraaid. Praat over de ultieme les in overgave versus controle! Ik probeerde me over te geven terwijl ik controleerde en dat werkt niet! Ik ging ervan uit dat het niet zo erg kon zijn en dat het gewoon in een spasme was …

Twee weken later zag mijn Bicep Tear er zo uit 😳

Biceps traan iedereen? Pinterest-miniatuur

Een gesprek met mijn chirurg-vriend en een snelle Google-zoekopdracht duurde niet lang om erachter te komen dat het waarschijnlijk een Distal Bicep Tear is. Ik nam aan dat het een complete traan was omdat de pijn stopte en mijn biceps oprolde. Het was een beetje pijnlijk maar niet gek pijnlijk zoals de eerste paar dagen. Het zag er gewoon funky uit en mijn hand en arm werden allebei zwakker. Een MRI en een afspraak met de orthopeadisch chirurg bevestigden dat het een complete traan was en ik belandde in een spoedoperatie om het de volgende avond opnieuw te bevestigen.

Ik was SUPER bang om geopereerd te worden vanwege wat ik heb geleerd. Met een volledige traan rolt de pees op en begint je lichaam het te absorberen. De operatie moet binnen twee weken (voordat dit gebeurt) worden uitgevoerd om er zeker van te zijn dat deze weer kan worden bevestigd. DRIE weken na de blessure werd ik geopereerd. Dit duwde echt de envelop en mijn chirurg vertelde me dat ik met die tijd 50% kans had dat het NIET kon worden gerepareerd! Dat zou betekenen dat als het niet zou werken, ik mijn arm voor niets zou laten snijden. Er werd mij ook verteld dat als hij het zou kunnen repareren, hij veel zenuwen zou moeten bewegen om de pees te vinden en dat zenuwbeschadiging en pijn waarschijnlijk was.

De keuzes

Dus mijn keuzes waren: sla de operatie over en blijf kracht verliezen in mijn dominante arm of, HEB de operatie, grijp de kans en behandel de pijn later. Ik heb gekozen voor de operatie. Ik had heel veel geluk omdat de operatie een succes was. Hij bevestigde het opnieuw. Mijn biceps IS nu weer bevestigd! Ik werd in een robotarm gegoten situatie (super sexy lol) en kreeg te horen dat ik dit 10 weken zou dragen.

Er is altijd een positieve Spin Pinterest-thumbnail

De eerste dag na de operatie was er GEEN PIJN. Hij deed een zenuwblokkade, dus ik voelde niets.

Op dag drie na de operatie begon de pijn. Het voelde alsof mijn arm door een vleesmolen ging. Ik heb veel geslapen om niet aan de pijn te denken. Enger dan de pijn was dat ik mijn rechter (dominante hand) helemaal niet kon gebruiken. De realiteit begon in te slaan dat ik al geruime tijd niet zou schrijven, typen, autorijden of echt iets. Eten, mijn haar borstelen, mijn tanden poetsen … allemaal uitdagend en komisch om naar te kijken. Dit alles was voordat de wereld op slot was met het corona-virus, dus ik verwerkte alleen al mijn leven zoals ik het kende.

Zenuwen groeien terug

Zenuwen groeien ongeveer een millimeter per dag terug. Ik was ervan verzekerd dat de meerderheid van de beweging binnen zes maanden tot een jaar zou terugkomen.

Ik zoek echt het positieve in dingen en ik ga uitdagingen goed aan. Ik WEET dat er zoveel lessen zijn in dit alles, dus ik begon de uitdaging meteen aan te gaan.

  • Kan ik mijn linkerhand leren schrijven?
  • Kan ik aan zelfhypnose werken om weer beweging in mijn hand te krijgen? (hint dit WERKT aangezien ik drie weken na de operatie ben en ik dit nu typ! Ik ga LANGZAAM maar ik doe het!
  • Wat kan ik hiervan leren?

Drie weken later

Drie weken later het ergste? De zenuwpijn. Als de zenuw begint te regenereren, is dit een speciaal soort pijn. OMG het is geen grap. Mijn hand brandt en prikt de hele dag. Ik vind verlichting door glazuur Het is VEEL (als het ijs erop zit voel ik de pijn niet) en ik doe elk uur twee homeopathische supplementen (Hypericum en Arnica) Ik neem ook visolie en Kurkuma. Ik zou VEEL pijnstillers op recept nodig hebben om de pijn volledig te stoppen en ik hou niet van hoe ik me daarover voel. Ik neem een ​​zeer lage dosis van de recepten als ik ze nodig heb … Soms is de pijn te ondraaglijk om dat niet te doen.

Wat ik weet over verandering en tegenslagen is dat het onze GELOVEN over de tegenslagen zijn, en onze perceptie ervan maakt ze EXTRA eng.

Genezing van mijn biceps! Pinterest-miniatuur

De gehechtheid aan zekerheid en comfort is wat blessures en tegenslagen voor velen zo uitdagend maakt. We houden niet van verandering.

Terwijl ik dit typ, zijn het Corona-virus en de bedreigingen eromheen heel reëel. Ze zijn waardeloos. Ze zijn eng. Voorzorgsmaatregelen zijn van cruciaal belang. MAAR onze reactie, angsten, zorgen en waar we onze geest op richten is wat meer problemen veroorzaakt zoals angst en depressie.

Wanneer we ons overgeven aan wat IS (de feiten) en dan op zoek gaan naar zegeningen (er zijn ALTIJD zegeningen) Dat is wanneer doorbraken, nieuwe ideeën en nieuwe verbindingen, perspectiefverschuivingen en groei plaatsvinden.

  • Ik kijk naar nieuwe verbindingen
  • Ik zie leiders opstaan. Ware leiders.
  • Ik ben getuige van nieuw medeleven met mensen
  • Ik zie hoe mensen langzamer gaan lopen
  • Ik kijk hoe families weer verbinding krijgen
  • Ik kijk hoe buren elkaar helpen
  • Ik zie dat mensen langzamer gaan lopen en liefdevoller zijn voor anderen.

Ik kies ervoor om mijn aandacht te richten op deze dingen en hoe ik nu anderen van dienst kan zijn.

Wat me elke dag bezig houdt, zijn vier dingen … Ik hoop dat je ze ook nuttig vindt voor jou.

1. Op zoek naar de dankbaarheid (er is altijd dankbaarheid)

2. Focussen op wat ik kan doen of zeggen om iemand ANDERS te helpen – iemand anders heeft altijd onze hulp en ondersteuning nodig.

3. Genieten van AANWEZIG zijn (we hebben hier allemaal meer tijd mee gekregen)

4. En mezelf eraan te herinneren WAT IK KAN met WAT IK HEB met wat ik nu weet

Ongeacht waar je nu voor staat … een blessure, de gevolgen van de economie, een ziekte, we hebben twee keuzes … We kunnen vastlopen en blijven gehecht aan waarom het ZUIGT OF we kunnen besluiten om ons te concentreren op de lessen en de dankbaarheid in het alles. Waar we ook op focussen, verandert de OMSTANDIGHEID niet, maar het zal onze realiteit veranderen.

xo

Natalie Jill

PS, velen van jullie hebben me een bericht gestuurd met het verzoek om thuistrainingen terwijl je sportscholen gesloten zijn. Ik kan nu duidelijk niets nieuws maken met één arm lol, maar ik heb wel enkele opties voor je.

Vier lichaamsgewicht training dvd's thuis (je kunt ze digitaal downloaden en meteen beginnen) HIER

Mijn meest intense, versnipperde STERKERE programma hier

En een volledig YouTube-kanaal met veel lichaamsgewichttrainingen HIER

Opmerkingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *