Hoe fitness het leven van deze voormalige hogeschoolatleet redde
FITNESS

Hoe fitness het leven van deze voormalige hogeschoolatleet redde

Hoe fitness het leven van deze voormalige hogeschoolatleet redde

Met dank aan Matt Shepley

Hoe slecht werd het voor Mikhail Kniaziewicz, ooit een fitte sportfanaat die opgroeide in een welgestelde buitenwijk van Philadelphia, die een plekje op de universiteitsvoetbal verdiende op de kracht van zijn linkerbeen, om depressief, eenzaam, uit vorm en overgewicht te komen, zich afvragend of het leven de moeite waard was wonen?

“Het kwam tot het punt dat ik op sommige nachten alleen buiten zat te luisteren naar muziek met het zelfmoordnummer in mijn hand, klaar om te bellen. Gelukkig kwam ik nooit op een punt waarop ik het gevoel had dat ik het moest noemen, 'zegt Kniaziewicz.

Daarvoor – en voor de verbazingwekkende ommekeer die daarop volgde – moeten we teruggaan naar het allereerste begin van zijn reis.

Van de toonhoogte tot de Gridiron

"Toen ik opgroeide, was ik een zeer actief kind," herinnert Kniaziewicz zich. Hij en zijn oudere zus waren zo lang als hij zich kan herinneren bezig met sporten en hij nam het serieus. “Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik een kleine trofeejager was die opgroeide, en dat ik veel meer tijd aan sport besteedde dan ooit aan schoolwerk. Ik was gewoon zo verliefd op professionele atleten en trainde en was absoluut de beste met elke sport waarin ik actief was. ”

Hij dacht dat voetbal zijn steunpilaar zou zijn, maar na excelleren in jeugdcompetities, eindigde hij niet in het halen van zijn middelbare school voetbalteam als eerstejaarsstudent. Teleurgesteld maar niet ontmoedigd nam hij in plaats daarvan zijn schoppende scherpzinnigheid mee naar het voetbalveld. Het zat vast. "Ik ging uiteindelijk naar Division III King's College in Wilkes-Barre, PA, en speelde daar vier jaar", zegt hij.

Toen begonnen de problemen met zijn gewicht. Hij ging naar de universiteit ongeveer 170 pond op een hoogte van 5'7 "- maar na slechts een semester veranderde de zogenaamde" Freshman 15 "in de" Freshman 45 ", wat hem op 215 pond bracht. Het waren echter niet alleen de typische studenten van fastfood en feesten die Kniaziewicz in een spiraal brachten.

"Mijn eerste ervaring met depressie gebeurde na mijn laatste middelbare schoolvoetbalspel in het laatste jaar – ik miste een extraatje dat de game koppelde en ons het spel kostte en ons elimineerde in de play-offs," vertelt hij. “Ik kreeg die nacht bedreigingen op sociale media en mijn huis was egged. Mijn teamgenoten steunden me niet; zij droegen bij aan het pesten. Het was zo erg dat ik de rest van mijn laatste jaar alleen zat tijdens de lunch en niet eens naar het bal ging. "

Bewijsgrond

De pijn duurde een paar jaar, toen Kniaziewicz professionele hulp schuwde. Uiteindelijk kwam hij echter op een kruispunt in zijn gedachten – en besloot hij de negatieve energie in positieve verandering te veranderen. “Ik wilde de pijn gebruiken als hulpmiddel om mijn doelen verder te bereiken. Het klinkt gek, maar ik wilde blijven denken aan die slechte herinneringen omdat het me motiveerde om zeer succesvol te worden in het leven, niet alleen om eigenwaarde te vinden, maar om te bewijzen dat ze allemaal verkeerd waren. "

Kniaziewicz was al goed thuis in de hal met gewichten, nadat hij op de middelbare school begon te trainen toen hij bij het voetbalteam kwam. Maar als junior op de universiteit stortte hij zich echt op zijn zoektocht naar fitness., Training met een hybride mix van zware power-liftbewegingen met weinig rep en intensieve oefeningen tot mislukking die hem hielp om in zes maanden tijd van 215 naar 165 pond te dalen. . "Ik zou twee keer per dag trainen, video's van trainingen bekijken en artikelen lezen in Muscle & Fitness", zegt hij. "Bodybuilding en de sportschool waren voor mij mijn antidepressivum en ik hield ervan daar tijd door te brengen."

Uit voedingsoogpunt liet hij zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen uit zijn dieet vallen. "Ik bleef gewoon bij voedsel dat dichter bij hun natuurlijke vorm was", legt hij uit. “Fruit, groenten en alle soorten vlees at ik elke dag door. Ik heb ook veel tijd besteed aan het bestuderen van supplementen, hoe ze werken en wanneer ze te gebruiken. Ik nam regelmatig wei-eiwit, BCAA's en vetverbranders op basis van groene thee. "

Onder aanval

Toen zijn senior voetbalcarrière afliep, draaide een senior Kniaziewicz zijn atletische ambities naar de bodybuilding-fase, gericht op de lichaamsbouwafdeling van de mannen, terwijl hij ook besloot dat hij zijn BSBA-graad in marketing zou gebruiken in een persoonlijke trainingscarrière. Maar een oude aartsvijand stond op het punt zijn kop op te steken toen hij zich voorbereidde op zijn competitiedebuut in oktober 2019.

"Ik heb voor het eerst alvleesklierproblemen ervaren in mijn laatste jaar op de universiteit," zegt de 24-jarige. “Het viel toen mee, want de verpleegkundigen lieten me gewoon snacks eten (in plaats van volledige maaltijden) om mijn alvleesklier te laten rusten. Maar ik had mijn tweede aanval 10 weken na de show, en het was gemakkelijk een 10 op de pijnschaal. "

Na een aantal moeilijke behandelingen, waaronder vasten en voeren via een IV, dacht Kniaziewicz dat zijn voorbereidingen voor de show minstens drie weken waren uitgesteld – maar hij was niet klaar om te stoppen. "Vanuit een trainingsperspectief moest ik alle ab-trainingen elimineren en cardio tot een minimum beperken, zodat ik geen verdere schade aan mijn alvleesklier veroorzaakte", legt hij uit. “Voor mijn dieet moest ik overschakelen van een keto naar een vetarme aanpak en mijn maaltijden klein houden, wat mijn groei beperkte. Ik concurreerde eigenlijk met ongeveer 70%. ”

Die 70% was echter genoeg om de vierde plaats in zijn klasse te behalen op de OCB Chesapeake Classic 2019 – en nu jaagt hij op nog twee competities in 2020. "Ik besteed een enorme hoeveelheid tijd om mentaal en fysiek sterker te worden, dus ik kan laat mijn ware, beste lichaamsbouw zien en hopelijk verdien ik mijn pro-kaart, 'zegt hij.

Terugkijkend zegt Kniaziewicz ook dat hij de trap heeft gemist omdat hij zijn leven ten goede had veranderd. Had die noodlottige laars in plaats daarvan door de staanders gevaren, "ik zou mezelf nooit hebben ontdekt, mijn liefde voor gezondheid en fitness, en zelfs mijn passie om anderen te helpen en een verschil in hun leven te maken," merkt hij op. "Op een rare manier ben ik enorm dankbaar dat het is gebeurd."

Kniaziewicz's trainingssplitsing

Maandag: Terug, Triceps
Dinsdag: Borst, Biceps
Woensdag: Rust uit
Donderdag: schouders
Vrijdag: Biceps, Triceps
Zaterdag: Poten
Zondag: Rust uit
Hij zal ook drie 30 minuten durende cardio-sessies van lage intensiteit per week doen.

Nee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *